Nordens Ark, Smögen

Adress: Åby säteri, 45693 Hunnebostrand  visa karta
Område:

Hotell | När du bor på Hotell Nordens Ark ingår entré till parken. På hotellet kan du njuta av sköna sängar och en god frukostbuffé. Nordens Ark ligger på det vackra Åby säteri i Bohuslän och arbetar för att ge hotade djur en framtid.

Hotell Nordens Ark ligger precis vid Åbyfjorden. Med närhet till både djur och vild natur. Rummen är ljusa och moderna med sköna sängar och TV. Det finns enkelrum, dubbelrum, familjerum (för fyra personer, två vuxna och två barn) och handikappanpassade rum. Du kan boka en extra säng eller en barnsäng vid behov.

Bara några hundra meter från hotellet finns en badplats och en båtbrygga (djup tre meter). Du är välkommen att besöka parken från klockan 10.00, incheckning sker från klockan 15.00 och utcheckning senast klockan 10.00. För senare ankomst än 16.30 vänligen kontakta oss på förhand på 0523 - 795 45. Receptionen är obemannad efter parkens stängning fram till kl. 08.00 dagen efter. Frukost serveras mellan klockan 08.00 - 09.30.

I parken möter du både vilda djur som amurtiger och tre typer av leoparder, och i vår Lantgård bor gamla nordiska lantraser. När parken har stängt kan du ta en vandringstur i vår Ekoparken, där det finns en vandringsled på 4,5 kilometer genom vårt största bevarandeprojekt på hemmaplan. Kartor finns på hotellet, dessutom är det välskyltat till både utsiktsplatser, kulturplatser och till Åbyhällen, en av Bohusläns största hällristningar. Vägen till utsiktsplats Varpet är tillgänglighetsanpassad och bjuder på en vy över hela säteriet och parken.

Är du medlem i Nordens Arks Vänner har du rabatt på Hotell Nordens Ark kontakta oss via telefon eller mail för att boka. Kontakta oss även på telefon eller mail för att boka vid annan rabatt.

När du bor på Nordens Ark stödjer du vårt arbete med att rädda och bevara hotade arter, stort tack!

Kontakta Hotell Nordens Ark vid eventuella frågor på 0523 - 795 45, 0523 - 795 46, hotell@nordensark.se.

Lekplats

Faciliteter och service

  • Vid kusten Naturnära
  • Generella faciliteter
    Djur ej tillåtna Hiss Trådlöst internet Bagageförvaring Reception TV-rum Konferensrum Lekplats
  • Parkering
    Gratis parkering Parkering för buss
  • Mat & Dryck på plats
    Café Lunch Frukost Butik

Kontaktinformation

Karta


Kundservice


Boka med oss

När du bokar eller köper något av Nordens Ark hjälper du oss att rädda och bevara hotade djur och arter.

Kundservice

Boka med oss

När du bokar eller köper något av Nordens Ark hjälper du oss att rädda och bevara hotade djur och arter.