Sommarläger Expedition Ännu vildare

Adress: Åby säteri, 456 93 Hunnebostrand Visa karta

Adress: Åby säteri, 456 93 Hunnebostrand

Vill du klappa ett får eller en orm? Vågar du övernatta i skogen? Upplev två riktigt häftiga dagar bland de vilda djuren - åk på sommarläger på Nordens Ark! Här får du chansen att vara med om upplevelser du inte kan få någon annanstans. Tillsammans med er lägerledare gör ni saker som inga vanliga besökare på Nordens Ark får göra.

Ett sommarläger på Nordens Ark för dig mellan 14 och 17 år. Detta nya tvådagarsläger bygger vidare på samma tema som de andra expeditionerna. Det här är lägret för dig som vill prova på att arbeta som djurvårdare. Glöm inte att packa arbetshandskarna!

Under lägertiden kommer du lära dig en massa om bevarandebiologi och skötsel av hotade arter. Vi kommer röra oss bakom kulisserna på Nordens Ark i foderkök och djurens skötselutrymmen. Du kommer möta flera spännande arter när vi vistas bland djuren för att mata eller berika deras miljö. Berikning av miljö görs för att djuren ska kunna utföra sina naturliga beteenden och är mycket viktigt för att de ska må bra.
Vi bor i timrade vindskydd i skogen och lagar mat över öppen eld. Medan mörkret faller sitter vi framför elden och pratar om dagens upplevelser innan vi ger oss av in i parken för att kika på rovdjuren i nattens mörker. Efter lite sömn kör vi för fullt en dag till.

Tid: Dag ett börjar kl. 9.00 vid entrén till Hotell Nordens Ark och lägret avslutas kl. 15.00 dag två vid hotellet
Ålder: 14 - 17 år
Pris: 2 595 SEK (inklusive mat båda dagarna)
Datum: 2-3/8

Eftersom vi inte vet hur vädret blir är det bäst att du tar med kläder för både bra och dåligt väder. Om vädret är varmt är det också bra att ha med en vattenflaska.

Kontakta oss gärna på 0523-795 45, hotell@nordensark.se.

Visa mer

Om denna aktivitet